1
Ирландското правителство обяви днес, че е постигнало споразумение с Епъл да започне да събира от началото на 2018 година данъци на стойност 13 милиарда евро.
Те бяха определени от Брюксел като неправомерни данъчни облекчения, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

"Вече постигнахме споразумение с Епъл относно принципите и функционирането на блокираната сметка", заявил министърът на финансите Паскал Донъхоу в Брюксел, като думите му бяха потвърдени пред АФП от неговото министерство.

На среща с европейската комисарка за конкуренцията Маргрете Вестагер той изтъкнал, че се очаква парите да започнат да бъдат превеждани от Епъл по сметката през първото тримесечие на следващата година. Европейската комисия поиска преди година Ирландия да получи от Епъл тези средства, които според нея представляват неправомерни данъчни облекчения за технологичния гигант.

Европейската централа на Епъл се намира в Ирландия, където се отчитат всички печалби на компанията на Стария континент, както и в Африка, Близкия изток и Индия.  Сподели

ЛАЙФ Президентът уважи 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов
Множество звезди и личности от политиката уважиха празничната програма в Народния театър "Иван Вазов", посветена на Стефан Данаилов.
Двойничка на Бионсе: Феновете й ме преследват Даян Крюгер пропуши заради филмова роля