1
Ние сме свидетели на фундаментална промяна на финансовата система. Цената на биткойна ще се покачва.
Това обяви финансистът Бисер Манолов пред Bloomberg TV Bulgaria, цитиран от Инвестор.

След 18 декември 2017, когато американската борса Chicago Mercanttille Exchange ще стартира търговия на фючърси на основата на биткойн, ценовото колебание на биткойна, ще продължи, каза експертът и добави, че при това положение на пазара ще влязат финансови играчи с огромни ресурси и практически цената да падне е малко вероятно. "Мисля, че тя ще продължава да се качва", обясни още Бисер Манолов.

“В момента между 80 и 90% от хората, които инвестират директно в биткойни не са финансисти, а около 90% от финансистите изобщо не приемат биткойна като валута изобщо. Те имат негативно отношение", подчерта Манолов.

Според него липсват задълбочени коментари от финансисти по темата биткойн, като фундамент.

Манолов обясни, че в момента има много голямо търсене на криптовалутата най-вече от страна на азиатски инвеститори, като над 70% от притежателите на биткойни са японци и южнокорейци. “Това са високотехнологични нации, това са силноспестовни нации. Тоест, те виждат нещо, което явно още убягва на големите финансисти и анализаторите, смята Бисер Манолов.

Биткойнът е активът с най-голяма обръщаемост от всички познати. В момента в обръщение има около 17 милиона единици. Обемите на ден са между 3 и 4 милиарда, каза още експертът. Той обаче е скептичен, че големите инвеститори могат да направят “продажба на късо”. “В момента най-самоубийствената стратегия е да продаваш биткойни на късо. Защото няма паричен пазар, от който да заемеш биткойни. Все още това предстои да бъде изградено", категоричен е Манолов.

По думите на финансиста едно от обясненията за този феномен е политиката на централните банки. Той смята, че цената на покачване на биткойна е в обратна пропорционалност на доверието, което категорично спада, към политиката на централните банки.  Сподели

ЛАЙФ София Борисова отбеляза 25 г. ”Романтика” с пищно тържество
Вчера топ дизайнерът София Борисова отпразнува сребърен юбилей на своята модна къща "Романтика фешън". Събитието се отличи с топла и изискана обстановка.
Бременната Лонгория се появи в рокля-комбинезон ДесиСлава на червения килим след раждането