1
Специалният прокурор Робърт Милър е поискал германската Deutsche Bank да сподели данни за сметки на президента на САЩ Доналд Тръмп и неговото семейство.
Милър разследва предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ през миналата година, припомня Ройтерс и германският икономически всекидневник Handelsblatt, цитирани от Инвестор.

Най-голямата германска банка е получила призовка от Мълър преди няколко седмици да предостави информация за определени парични и кредитни трансакции, допълва източникът. Deutsche Bank, която е отпуснала на компанията на Тръмп милиони долари за бизнеса ѝ с недвижими имоти, заяви пред агенцията, че няма да коментира свои клиенти.

Мълър разследва предполагаемите опити за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 година и евентуално споразумение със сътрудници на Тръмп. Още по темата Deutsche Bank пак е кредитор номер 1 за сектора на бизнес имотите в Ню Йорк Тръмп, който преди изборите бе предприемач на недвижими имоти, получи преди години кредити от германската банка.

Досега тя отказваше да дава информация, като се позоваваше на банковата тайна. Призовката, т. нар. Subpoena, е получена от компанията преди няколко седмици. Банката вече е предала съответните документи на властите, пише Handelsblatt. По този начин Deutsche Bank няма да попадне под огъня на следователите, защото е била задължена именно чрез призовката даде информация.

В миналото демократите на Конгреса на САЩ многократно са поискали информация от Deutsche Bank и други банки,за да разследват предполагаемите връзки на Тръмп с Русия.  Сподели

ЛАЙФ Емилия показа годежния си пръстен
Емилия показа годежния си пръстен от новия си партньор в "Папараци", което ще бъде излъчено в неделя по bTV.
Джулиана Гани с гореща фотосесия сред природата Анна Ермакова - огнената дъщеря на Борис Бекер