1
Дългосрочният кредитен рейтинг на София бе повишен от ВВ+ на ВВВ- със стабилна перспектива от международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс"

Така той вече влиза в групата на „инвестиционните рейтинги“, съобщи Столична община.

Преди дни S&P и Fitch повишиха кредитния рейтинг на България.

Според кметството това означава, че градът става още по-привлекателно място за насочване на инвестиции и ще бъде улеснено привличането на по-евтин финансов ресурс за капиталовата програма на столицата.

S&P очаква устойчив икономически растеж на местната икономика. В съобщението се казва, че оценката показва ликвидността на общината и бюджетната гъвкавост, основана на значителната автономност в управлението на местните приходи.

Стабилната перспектива на града отразява и рейтинга на България (BBB-/стабилна перспектива/A-3) и отчита факта, че икономиката на София е по-силна от средното за страната. По тази причина S&P дава на столицата максималния възможен рейтинг за българска община, който е равен на държавния, допълва Столична община.  Сподели

ЛАЙФ Президентът уважи 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов
Множество звезди и личности от политиката уважиха празничната програма в Народния театър "Иван Вазов", посветена на Стефан Данаилов.
Двойничка на Бионсе: Феновете й ме преследват Даян Крюгер пропуши заради филмова роля