1
Към края на третото тримесечие кредитите за частния сектор продължават да се ускоряваг, като нарастват с 4,9% на годишна база при 4,6% в края на август.

Корпоративните кредити нарастват с 3,1% спрямо годишен растеж от 2,8% месец по-рано, съобщават от МФ.

От ведомството посочват, че кредитът за домакинствата допринася в по-голяма степен за ръста на кредита за частния сектор, като в края на третото тримесечие темпът на увеличение се ускорява до 5,9% на годишна база.

Ипотечните кредити също продължават да нарастват и годишният им растеж достига 5,8% в края на септември при 5,4% в края на август.

Потребителските кредити също са със сходна динамика и ускоряват годишния си растеж до 5,7% при 5,4% в края на предходния месец.

Спадът на лошите и преструктурирани кредити се ускорява до 11,8% на годишна база през септември. Делът им в общите кредити за нефинансовите предприятия и домакинствата възлиза на 14,2% при 16,8% година по-рано, посочват от министерството.  Сподели

ЛАЙФ Президентът уважи 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов
Множество звезди и личности от политиката уважиха празничната програма в Народния театър "Иван Вазов", посветена на Стефан Данаилов.
Двойничка на Бионсе: Феновете й ме преследват Даян Крюгер пропуши заради филмова роля