1
Юбър и японската Софтбанк груп обявиха сделка, която позволява на японския гигант да придобие голям дял в американската компания за споделено пътуване.

Софтбанк ще придобие 15 процента от акциите на Юбър с отстъпка от цената от 30 процента спрямо най-новата оценка на стойността на компанията, каза източник запознат с условията на сделката.

Новата инвестиция, която окончателно ще бъде оформена през януари, е част от усилията на Юбър да преодолее последиците от поредица скандали и погрешни решения и да реформира управителния си съвет, докато се подготвя за първично публично предлагане през 2019 година.

Двете компании не дават подробности за стойността на сделката, но източници уточниха, че инвестицията се основава на оценка на Юбър от 48 милиарда долара спрямо 71 милиарда долара по-рано тази година.

Очакваме да работим с купувача за цялостното приключване на трансакцията, която трябва да подкрепи технологичните ни инвестиции, да даде тласък на растежа и да укрепи управленската ни структура, посочи Юбър в изявление.  Сподели

ЛАЙФ Бременната Кейт облече любимо розово палто
Принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха в Ковънтри за специални двойните тържества.
Хали Бери показа всичко и нищо на червения килим Нотка расизъм около българската снаха на Джордан