1
Френският президент Еманюел Макрон подписа три закона, полагащи основите за въвеждане на спорната му данъчна реформа и други части от предизборната му платформа.

Новите закони ще допринесат за преструктуриране на френската икономика, заяви държавният глава на церемонията по подписването в Елисейския дворец, която бе предавана по телевизията, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Законодателните актове, които парламентът прие преди дни, имат за цел да засилят инвестициите и стимулират националната икономика. Критици на новите разпоредби от левицата обаче ги атакуваха като "подарък за богатите".

Бюджетният закон за 2018 г. съдържа много емблематични и спорни мерки, сред които превръщането на данъка върху богатството в данък само върху притежаваните недвижими имоти.

Корпоративният данък ще бъде намален през идните години, а капиталовите печалби ще бъдат облагани с единна ставка вместо с данъчни ставки, които се повишават съобразно нивото на капиталовите доходи.

С бюджета за 2018 г. Франция се очаква да продължи да спазва изискванията на ЕС за бюджетния дефицит, както направи и през текущата година - за първи път от дълго време.

Макрон въвежда реформи с бърз темп от идването си на власт през май, припомня ДПА.

Президентът подписа и закон, който в дългосрочен план ще сложи край на добива на изкопаеми горива, помагайки на Франция да постигне целите, зададени от Парижкото споразумение за борба с климатичните промени.

Според новите правила няма да се издават нови разрешителни за проучвания за находища на петрол, газ и въглища във Франция и отвъдморските й територии, а вече издадените ще бъдат подновени само до 2040 година.
 Сподели

ЛАЙФ Златка, Маги и Камелия заедно на Playboy партито
Playboy организира грандиозно парти в столичен клуб.
Ивайла Бакалова показа горещо тяло на плажа Луиза и Мартин на бар за 37-ия му рожден ден