1
2018-а стартира за гърците с нови преки и косвени данъци. Ще има по-високи такси и осигуровки, както и за задаващи се съкращения на заплати и пенсии.

От първия ден на новата година властите спират и безплатното раздаване на найлонови торбички в магазините с цел ограничаване до минимум на замърсяването на околната среда, пишат изданията, цитирани от БТА.

Според вестниците от вчера всяка пластмасова торбичка в супермаркетите или в други търговски магазини ще струва четири евроцента /три евроцента такса околна среда и 24 на сто ДДС/.

Търговците са задължени да продават и хартиени торбички за многократна употреба, чиято цена започва от едно евро.

Всекидневниците алармират още за нови по-високи данъци, такси и осигуровки, както и за задаващи се съкращения на заплати и пенсии през 2018 г., в резултат на които стотици хиляди гърци се очаквало да загубят над 500 евро на годишна база, тъй като от рестрикциите, договорени с кредиторите, според разчетите в хазната се предвиждало да влязат 1,9 млрд. евро, пише в. "Прото тема".

Според изданието тези мерки щели да засегнат най-вече хората с ниски доходи.

В. "Нафтемборики" цитира министъра на икономиката и развитието Димитрис Пападимитриу, който в статия за в. "Катимерини" изказва надежда, че 2018-а ще бъде година, в която се очаква бум да отбележат инвестициите в Гърция.

"Ако 2017-а бе година на възстановяване и растеж, най-вече на експорта, 2018-а ще е година на бум на инвестициите", казва министърът. Той посочва още, че за първите девет месеца на миналата година инвестициите в Гърция са скочили с 2,6 на сто. Това се отчита като второ постижение след 2016 година, а за цялата 2017-а се очаква статистическата служба ЕЛСТАТ да ревизира нагоре този ръст.  Сподели

ЛАЙФ Златка, Маги и Камелия заедно на Playboy партито
Playboy организира грандиозно парти в столичен клуб.
Ивайла Бакалова показа горещо тяло на плажа Луиза и Мартин на бар за 37-ия му рожден ден