1
Представители на бизнеса не са обнадеждени от перспективите, които им дава току-що започналото Европредседателство.

Бизнесът е раздвоен и за влизането на България в еврозоната. Това е обобщение след проучване на Българската стопанска камара, цитирано от БНР. Според него само 1/4 от фирмите очакват преки положителни ефекти върху дейността си от българското председателство.

Влизането в еврозоната е най-мащабната реформа, която предстои и тя плаши бизнеса, коментира заместник-председателя на Стопанската камара Димитър Бранков.

Все пак 43% подкрепят приобщаването към европейския валутен съюз, но срещу тях стоят другата половина от компаниите, които не са готови за това.

Тези 43%, които одобряват бързото влизане в еврозоната, контрастират на фона на общата неподкрепа, тъй като последни проучвания на Евробарометър показват, че някъде около 60% от българите като граждани се колебаят или са против подобно решение – т.е. виждат повече негативи, отколкото позитиви, каза Бранков.

Повечето от фирмите са токова скептични и по отношение на Европредседателството, като смятат, че нищо няма да спечелят като положителни ефекти от тази роля на страната ни, коментира другият заместник-председател на работодателската организация Камен Колев:

По-голямата част считат, че това ще бъде едно имиджово мероприятие, което принципно ще подобри бизнес средата, ще привлече инвеститорски интерес, включително и преки чуждестранни инвестиции, т.е очакват косвени, не директни ефекти в тяхната дейност.  Сподели

ЛАЙФ Хали Бери показа всичко и нищо на червения килим
51-годишната носителка на "Оскар" се появи в тоалет, който едва прикриваше интимните ѝ части.
Нотка расизъм около българската снаха на Джордан Луиза Григорова: Семейството е всичко