1
Курсът на биткойна може да падне до нула долара, ако в света не започнат да то приемат като платежно средство.
Тази страховита за инвеститорите в криптовалута прогноза е на Джеймс Фосет от "Морган Стенли" и е публикувана в "Бизнес инсайдър".

Засега само единични бизнес-субекти са готови да приемат криптовалутата за редовно платежно средство. Според данни на "Морган Стенли" от 500 големи интернет-търговци, само трима правят това.

"Ако никой не приема биткойна като платежно средство, тогава той ще се обезцени до нула долара", смятат експертите.

За обезценката ще съдейства и сравнително малкия обем на търговия с биткойни на специализираните борси. Ежедневно на криптоборсите се търгуват биткойни за около 3 милиарда долара, докато средния обем на търговия на световните валутни пазари е около 5.4 трилиона долара.

Малко са и транзакциите с тази криптовалута- ежеденевно те са около 300 милиона долара, докато само в системата Visa ежедневно се извършват операции за 17 милиарда долара.

"Можем ли да смятаме биткойна за валута? Не. При него няма лихвен процент. Можем ли да го наречем "цифрово злато"? Но при него няма практическо приложение, докато златото се използва в електрониката и бижутерията", казва Фосет.

В началото на 2018 година криптовалутата поевтиня, за първи път от три години. В момента актуалната стойност на 1 биткойн е 13 500 долара  
 Сподели

ЛАЙФ Златка, Маги и Камелия заедно на Playboy партито
Playboy организира грандиозно парти в столичен клуб.
Ивайла Бакалова показа горещо тяло на плажа Луиза и Мартин на бар за 37-ия му рожден ден