1
В горите сивата и черната икономика са най-разпространени, защото има много колизия на интереси.
А държавата не може да се справи с добре структурираната в годините горска администрация. Това каза предприемачът Красимир Дачев в студиото на телевизия "Блумбърг".
 
"Нужни са дългосрочни прозрачни договори за всички, ангажирани в сектора, за да може да се инвестира. Един прозрачен индустриален сектор се сблъскваме с един непрозрачен сектор, който не знаеш как ще реагира утре", допълни бизнесменът.
 
Според него, отсъства цялостна държавна политика, защото това е един много тъмен сектор, в който реалната икономика се сблъсква със сивата икономика. 
 
"Виждам мъките на този или онзи министър как се мъчат да направят нещо и не могат, защото местни интереси, депутатски и други, избутват напред "наши момчета" и спират реформата", каза още Дачев.

"При всеки нереформиран сектор се сблъсква с такива проблеми. Моят малшанс е, че се сблъсквам с такъв монополен сектор, който е абсолютно нереформиран и не желае да бъде реформиран. Виждам усилията и на предишния и на сегашния министър да реформират сектора, но те се сблъскват с местни интереси и в един момент усилията за реформи биват спирани. Същото нещо става във всички сектори, които трябва да бъдат реформирани, а няма обществена подкрепа за това", смята бизнесменът.
 
"Нашата компания търпи огромни загуби. Ние сме спрели в момента. Загубите ще зависят от това колко време ще продължи спирането на работата. Зависи и от атмосферните условия, защото в територията на "Свилоза" влизат 2000 дка. 1800 дка. са съоръжения, които трябва да се топлят, защото започнат ли да мръзнат, става страшно и загубите ще бъдат огромни. Неприятното в този случай е, че трябва да бъде съдена държавата, а не някой "некадърен ръководител", който не си изпълнява работата", каза предприемачът.   
 
"Ще бъда принуден да пристъпя към съдебни дела, защото са много институциите, които ще ме следят  дали ще положа грижата на добър стопанин. Аз отговарям пред 2800 съдружника", допълни той.
 
Очакванията Новата 2018 по думите на Дачев са оптимистични и това се вижда от инвестициите, които продължават да се правят. Той добави, че рисковете са свързани с факта, че българската икономика е суровинна. България има потенциал да се преориентира към производство на крайни продукти, а не да изнася суровини. 
 
 Сподели

ЛАЙФ Златка, Маги и Камелия заедно на Playboy партито
Playboy организира грандиозно парти в столичен клуб.
Ивайла Бакалова показа горещо тяло на плажа Луиза и Мартин на бар за 37-ия му рожден ден