1
Втори ден край БНБ се извива дълга опашка за покупка на 2 юбилейни монети.
Националната банка е окупирана от любители на нумизматиката, които желаят да се сдобият с монетата от 10 лева, пусната в чест на българското европредседателство и юбилейна монета с цена 2 лв.

Цената на монетата от 10 лв. е 66 лева и се продава на касите на БНБ в няколко български градове – София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен.

По данни на БНБ само през вчерашния ден са закупени 844 монети.

Опашките от хора пред БНБ обаче не намаляват, защото от Министерството за европредседателството на България са иззели част от монетите, за да ги раздават като подаръци на официални гости.

Според нумизмати организацията на продажбите е лоша и това е довело до опашката пред БНБ. Досега юбилейните монети са се продавали и в търговските банки и подобно нещо никога не се е случвало. Освен това истинските нумизмати купували винаги по 2 монети, а сега се продавало само по една. Това принудило колекционерите да водят и придружител, което увеличило навалицата.

Едва ли всички желаещи да купят монетата ще се сдобият с нея, смятат от бранша. Според техни данни от Министерството за европредседателството са изкупили 1200 броя.

От лицевата страна в позлатения вътрешен кръг са изобразени емблемата на БНБ и номиналната стойност 10 лева, а от обратната страна в позлатения вътрешен кръг е разположено логото на Българското председателство, избрано след конкурс между над 180 художници от България, Македония, Германия и Украйна.

 Сподели

ЛАЙФ Златка, Маги и Камелия заедно на Playboy партито
Playboy организира грандиозно парти в столичен клуб.
Ивайла Бакалова показа горещо тяло на плажа Луиза и Мартин на бар за 37-ия му рожден ден