1
Първите 100 най-високо платени мениджъри в Канада са спечелили средно 10,4 милиона канадски долара или близо 7 милиона евро през 2017 година.
Това е 209 пъти над средния доход в страната  през 2016 година, сочи проучване на Канадският център за алтернативни политики.

Според данните, приходите на тези топ-мениджъри са достигнали "максимум от световната рецесия от 2008 година", която бе предизвикана от финансовата криза с високо - рисковите ипотечни кредити, съобщи БТА.

Делът на заплатите при възнаграждението на тези корпоративни ръководители е едва 11 на сто, докато през 2008 година той е бил 14 на сто заради свиването на бонусите и продажбите на акции, получени като компенсация.
 
В доклада се посочва, че към момента на неговото публикуване, вторник 18 часа българско време, най-добре платените канадски мениджъри вече са заработили средната годишна заплата на един служител, която е 49 738 канадски долара. Това е най-бързият темп, който е отчитан, откакто се води статистика за тези данни.

"За да спечели тази сума, един среден работник се труда цяла година при пълна заетост", отбелязват експертите на центъра.

От 2015 до 2016 година средното възнаграждение на топ-мениджърите в Канада се е увеличило с 8 на сто от 9,6 милиона канадски долара (6,3 милиона евро) до 10,4 милиона канадски долара. 

Шефът на фармацевтичната Валеант (Valeant) Джоузеф Папа, е бил най-скъпо платеният през 2016 година с 83,1 милион долара при присъствие от едва осем месеца.

На второ място о Дон Уолкър, главен изпълнителен директор на компанията за автомобилни части Магна интернешънъл (Magna International) с 28,6 милиона долара. След него се нарежда ръководителят на телекома Роджърс комюникейшънс (Rogers Communications) Гай Лоурънс с 24,6 милиона канадски долара.
 
Възнаграждението на висшите корпоративни мениджъри се е повишило най-много в Канада спрямо новата минимална заплата от 15 долара на час, подчертава авторът на доклада Дейвид Макдоналд. 
 Сподели

ЛАЙФ Златка, Маги и Камелия заедно на Playboy партито
Playboy организира грандиозно парти в столичен клуб.
Ивайла Бакалова показа горещо тяло на плажа Луиза и Мартин на бар за 37-ия му рожден ден