1
Независима енергийна комисия в САЩ отхвърли плана на Доналд Тръмп да подкрепи въглищните и ядрените електрически централи.
Така регулаторът нанесе удар на усилията на държавния глава да помогне на изпитващия затруднения въглищен сектор, съобщи БТА.

Решението на контролираната от републиканците федерална енергийна регулаторна комисия бе неочаквано и е взето на фона на непрекъснатите обещания на Тръмп да съживи въглищата като водещ източник на енергия в САЩ. 

Секторът е засегнат от фалити и постоянно намаляване на пазарния дял, докато енергията от възобновяеми източници и газ бележи растеж.

Според енергийната комисия, въпреки твърденията на администрацията, няма доказателства, че минали или планирани затваряния на въглищни електроцентрали носят риск за устойчивостта на националната енергийна мрежа.

Плановете на администрацията получиха отпор от неочаквана коалиция на бизнеса и природозащитни групи, които често не постигат съгласие. Критиците изтъкват, че планът ще разстрои енергийния пазар и ще повиши цените за потребителите.

Министърът на енергетиката Рик Пери благодари на комисията за това, че е разгледала предложението му, което е дало началото на национален дебат за устойчивостта на националната енергийна система.
 
 Сподели

ЛАЙФ Хали Бери показа всичко и нищо на червения килим
51-годишната носителка на "Оскар" се появи в тоалет, който едва прикриваше интимните ѝ части.
Нотка расизъм около българската снаха на Джордан Луиза Григорова: Семейството е всичко