1
„Свилоза” АД уведомява своите акционери и обществеността, че предприятието започна постепенно възобновяване на производство.
Това се казва в официално съобщение на компанията. Поради предстоящото влошаване на климатичните условия и с цел намаляване на загубите и щетите за предприятието, предизвикани от липса на суровини, считано от 11.01.2018 г. се започна поетапно пускане на производствените съоръжения.

За пълното възстановяване на работата на машините е необходимо технологично време от около една седмица. „Свилоза” АД е получила нови количества суровина, с които може отново да заработи, тъй като продължителното спиране на работа през зимата води до допълнителни разходи за отопление и поддръжка на неработещи съоръжения.

Ръководството на дружеството е предприело действия по оценка на загубите от принудителното спиране на производството. Ако поради различни причини доставките на суровина бъдат намалени, предприятието може да спре отново.

"Свилоза" АД спря работа заради липса на суровина на 21 декември 2017г. Причината е, че Северозападното държавно предприятие, което е основен доставчик на компанията, не е изпълнило докрай договора си за доставка за 2016 г. Доставките за 2017г. също все още не са започнали.

Ръководството на „Свилоза“ е информирало всички държавни институции за критичната ситуация и са взети съответните управленски решения.  Сподели

ЛАЙФ Илиана потопи феновете си в настроението от рождения си ден
Илиана Раева, която миналата седмица навърши 55 години, показа снимки от партито и от празничния ден.
Ивайла Бакалова показа горещо тяло на плажа Златка, Маги и Камелия заедно на Playboy партито