1
Бяхме свидетели на тотална липса на волатилност на пазарите, на едно възходящо движение при всички активи с изключение на облигациите.
Това предизвика съмнения, мнозина смятат, че тази тенденция е плашеща, че говори за усещане за тълпа. Това обаче рязко се промени. Това коментира Кузман Илиев от телевизия "Блумбърг".

"На фона на това станахме свидетели на голям спад на пазарите, особено в САЩ, като Dow Jones се понижи със 666 пункта, спадът заличи огромни печалби в Азия", отбеляза той.

Според него, не може да се изведе една конкретна причина, поради която се стигна до спада, но има една такава, която може да се посочи като базисна.

„Една позитивна новина като статистиката за пазара на труда и заплатите на работниците бе интерпретирана в негативна светлина. Тази реакция даже е леко извратена, появиха се опасения, че от вдигането на доходите на работниците, които ще повишат потреблението, ще доведат със себе си и покачване на инфлацията, което пък от своя страна ще накара Федералния резерв да повиши лихвите по-бързо, отколкото очакват пазарните играчи“, допълни Илиев.

Той смята, че това показва колко силно е привързана пазарната система към ниските лихви, щом позитивна новина като тази доведе до подобни ефекти. Страховете на пазарните играчи, смята пазарният анализатор, рано или късно ще избият, като този момент назрява и е извън контрола дори и на централните банкери.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”