1
Telenor Group излезе с официално съобщение към медиите, че River Styxx Capital и Telenor не са получили към момента съгласието на Националната банка на Сърбия.
Става дума за предложеното стратегическо партньорство за "Теленор Банка”. Споразумението дава правото на River Styxx Capital да придобие 85% от акциите, докато Telenor запазва 15%. T

Тelenor стартира Telenor Banka през септември 2014 г., като първата мобилна и онлайн банка в страната, която има за цел да предложи най-съвременни и иновативни онлайн финансови услуги на гражданите на Сърбия. След три години операции, Telenor Banka има повече от 350 000 клиенти и расте.

Стратегическото партньорство обявено есента на миналата година между двете организации има за цел съществено да разшири дейността на институцията и да подобри услугите и предложенията и към пазара за нейните клиенти.

"Ние силно вярваме в потенциала на “Теленор Банка” и искаме да се присъединим към сръбския банков пазар като нов инвеститор. Ще продължим да обсъждаме с официалните правителствени институции в Сърбия и местния регулатор, и ще търсим правилното решение. Ние сме уверени в по-нататъшния успех на нашето партньорство, което ще донесе нови ползи както на клиентите на “Теленор Банка”, така и на сръбския пазар “, каза Елвин Гури, главен изпълнителен директор на River Styxx Capital.

"Стратегическото партньорство с River Styxx Capital е важна стъпка в кривата на растежа на “Теленор Банка”, тъй като искаме да продължим да изграждаме своя бизнес и портфолио от услуги, Telenor продължава да бъде уверена, че опитът и финансовите постижения на партньора, както и неговата репутация, ще бъдат ценен актив в бизнеса на бъдещата банка. В бъдеще ще подкрепим всяка следваща стъпка, която ще допринесе за положителното приключване на този процес ", казва Ингеборг Офтсхус, изпълнителен директор на Telenor Serbia и председател на Съвета на директорите на “Теленор Банка”.

Елвин Гури е един от създателите на известната кредитна компания „Джет Файнънс”, продадена по-късно на „БНП Париба”. Сред бившите му работодатели са Европейската банка за възстановяване и развитие и „Прайс Уотърхаус”. Към момента е и Изпълнителен директор на инвестиционния фонд Empower Capital, който оперира с 21 милиона евро, предоставени от Европейския инвестиционен фонд по инициативата JEREMIE, с мандат да осигурява достъп до дялово финансиране на български компании в етап на растеж.

В последния месец излезе новината, че Telenor продава бизнеса си на Балканите - България, Сърбия и Черна гора, а вероятно и Унгария, на американски фонд, за сума възлизаща на 2 млрд. евро. В съобщението за сръбските медии от името на “Теленор Банка” обаче е посочено, че очакват бъдещи преговори за позитивен изход на сделката с River Styxx Capital.  Сподели

ЛАЙФ Стив Джобс вярвал, че тя ще поеме Apple
Най-малката дъщеря на основателя на компанията Apple - Стив Джобс, Ив често демонстрира завидния си начин на живот в Инстаграм.
5 урока по стил от Синди Крауфорд Цветовете ни лекуват, ако познаваме тяхната сила