1
Американските фондови пазари приключиха днешния ден с рязко покачване след пореден бурен ден на внезапни покачвания и спадове.

Промишленият индекс Дау Джоунс се повиши с 567 пункта (2,3 процента), възстановявайки близо половината от загубените 1175 пункта предишния ден. Индексът на 30-те водещи американски компании приключи на нива от 24 912 пункта.

Преди Дау Джоунс да достигне тези стойности, по-рано през деня имаше няколко мъчителни обрата, като при отварянето на пазарите имаше понижение от 567 пункта - по случайност точно толкова, с колкото се повиши до затварянето.

Индексът Стандард енд Пуърс 500 прибави 46 пункта (1,7 процента) и достигна 2695 пункта. Насдак се повиши със 148 пункта (2,1 процента) до 7115 пункта. Резки понижения в петък и понеделник заличиха повишенията на Дау Джоунс за тази година. Към днешния ден обаче той отново беше леко по-висок за 2018 г.

Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин заяви, че фондовият пазар е "доста променлив" през последните дни, но по думите му това не е разклатило неговото мнение, че основите на икономиката са силни. По време на свое изслушване в Конгреса все пак той е следял представянето на пазара.

"По принцип не бих поглеждал към айфона си, но с оглед на движенията на пазара, го проверявам", каза той пред конгресмените от комисията по финансовите услуги в Камарата на представителите на САЩ. "Вече се е повишил със 187 пункта, така че днес вече отново имаме покачване."

Мнучин заяви, че не е "извънредно обезпокоен от променливостта на пазара. Мисля, че основите са доста силни". Мнучин каза, че се е консултирал с участници на пазара по-рано днес и е получил уверения, че по време на големите спадове в понеделник пазарите са работили добре без никакви ситемни проблеми.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”