1
Клиентите на НАП, които притежават банкови карти Mastercard, Maestro и Bcard на БОРИКА могат да превеждат без такси дължимите данъци и осигурителни вноски.
Така и задължения към други институции, събирани от приходната агенция, съобщиха от НАП.

По-късно през годината се очаква и собствениците на карти Visa също да имат достъп до тази услуга. Плащането на данъци и вноски без такса може да стане чрез новата услуга на НАП, достъпна чрез портала за електронни услуги, която функционира денонощно. Без такси клиентите на НАП могат да преведат задълженията си и чрез инсталираните ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на агенцията.

Друго предимство на картовите преводи чрез "виртуален ПОС терминал" и физическите ПОС терминали на НАП е незабавното отразяване на плащането в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи.

От НАП обръщат внимание, че когато се плащат задължения към други институции или задължения, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение и отнема повече време. /МХ/  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как