1
Ако президентът на САЩ Доналд Тръмп наистина иска търговска война, Брюксел ще е повече от щастлив да му я даде.
Брюксел е готов и за друг вид отмъщение, ако затегнатите американски санкции срещу Русия засегнат европейски компании и енергийната сигурност на блока.

Опасността за Европа обаче е, че тази война може да се разрасне така, че да стане неуправляема на всички фронтове, особено на фона на търговските взаимоотношения с Китай и евтиния китайски внос.

Някои анализатори смятат, че Брюксел просто загърбва китайския дъмпинг и предложенията й за справянето с него не правят нищо за спирането на потока от евтини стоки.

Това коментира Паскал Желев от УНСС в студиото на телевизия "Блумбърг". Според него, Доналд Тръмп започва да изпълнява своите обещания и наистина първите мерки, свързани с въвеждане на мита спрямо останалите страни, с които да затрудни достъпа до американския пазар и да защити трудовия пазар.

"В соларната индустрия се въведоха мита от 30% и това ще затрудни вноса и ще даде глътка въздух на местните производители. Интересен, обаче е фактът, че двете компании, които произвеждат соларни панели в САЩ са пред фалит и тези мерки може да се окажат закъснели", смята Желев.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”