1
Американската компания Oracle въведе ограничения на работата си с руски компании, включени в новия санкционен списък на САЩ.
 С писмо, изпратено още на 12 януари 2018 година до руските клиенти на Oracle се посочва, че наложените санкции изключват продължаване на сътрудничеството по продажба на продукти, технологии и услуги на компанията, съобщи "Комерсант".

Според изискванията на Вашингтон, забраната се отнася до проекти започнати след 29 януари или по-късно и няма да засегне вече предоставени финансови или застрахователни услуги.

Към писмото са е приложен списък на 283 компании, които попадат под новите санкции на САЩ. Сред тях са "Газпром", "Роснефт", Лукойл.

Според руски експерти, пълната забрана за доставка на програмни продукти от Oracle може да нанесе голяма вреда на руската енергетика, тъй като компаниите в нея са силно зависими от вносен софтуер.  Сподели

ЛАЙФ Момичето, на което Аня Пенчева повери сина си
Синът на Аня Пенчева и Ивайло Караньотов - Ангел, получи днес дипломата си за висше образование от НСА в присъствието на родителите си и любимата си - Ива.
Полицията изследва съмнителното писмо до Хари и Меган Дженифър Лорънс разбуни духовете със секси рокля