1
Калифорнийският клон на банката Rabobank National Association е признал вина, както и че се е опитал да възпрепятства разследването на МФ и банковия регулатор.

Банката е обвинена, че нейни служители в продължение на пет години са прикривали информации от разследващите. Глобата от 370 млн. долара е една от най-големите финансови санкции, които някога са налагани в САЩ за пране на пари, свързано с мексикански наркотрафик.

Тази глоба все пак е далеч по-малка от 1,9-те милиарда долара, наложени на банка HSBC през 2012 година за това, че е помагала на свои клиенти да прехвърлят пари със съмнителен произход извън Мексико, Иран, Сирия и Саудитска Арабия.

Санкцията идва два месеца след като бившият директор на Rabobank Джордж Мартин прие да сътрудничи на властите. Той призна, че е контролирал начините да се пречи на разследването на съмнителните трансакции.

Мартин призна също, че той и негови служители са си затваряли очите за мръсните пари, както и за банкови операции на стойност повече от 10 млн. долара, извършвани от мексикански клиент, въпреки произхода на парите му.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”