1
"Газпром" не успя да се договори с европейски и американски банки за проектно финансиране на газопровода "Турски поток". Т
Това съобщи специализираният сайт "Финанс", като се позова на информация от ръководството на компанията. Така "Газпром" ще трябва сама да покрие разходите, които вчера бяха определени на 7 милиарда долара. Това е повишение на прогнозната стойност на газопровода с 1 милиард долара.

Сега единствената възможност за "Газпром" е след построяването на "Турски поток" да се рефинансира като пусне на фондовите пазари облигации с отложен падеж и нормална доходност.

"Надяваме се, че когато газопроводът заработи и банките се убедят в паричния поток към нашата компания, да получим рефинансиране доста по-лесно", каза един от топ-мениджърите на компанията Андрей Круглов.

Разбира се, проектното финансиране е много по-добра възможност, но поради санкциите то в момента е невъзможно, признаха от руската компания.  Сподели

ЛАЙФ Венета Райкова отиде на ресторант с Тишо
Водещата Венета Райкова, която в началото на януари обяви, че се развежда с ресторантьора Тихомир, показа, че двамата са в добри отношения.
Рачков влезе в американско шоу като Тръмп Мегазвезди в черно на червения килим в Лондон