1
Германските синдикати на служителите от държавния сектор, представляващи 2,3 милиона души в страната, настояват за повишение на заплатите с 6%, ъобщи БТА.

Трябва да има най-малко 200 евро (245 долара) повече на месец за държавните служители, заяви днес в Берлин ръководителят на германския синдикат Ферди (Verdi) Франк Бсирске.

Предстои да започнат преговори между синдикатите и представители на правителството и местните съвети на 26 февруари в Потсдам край Берлин, като се очаква да приключат в средата на април.

Най-големият германски синдикат И Ге Метал (IG Metall), който представлява 3,9 милиона работници от сектора на металургията и машиностроенето, успя да постигне увеличение от 4,3 процента на заплатите във вторник плюс еднократна сума от 100 евро на работник за периода януари-март. Профсъюзът настояваше за повишение от 6 процента.

Работодателите и профсъюзните представители също така се споразумяха работниците да имат възможност да работят по 28 часа седмично за срок от 2 години, когато трябва да се грижат да възрастни хора, деца или болни роднини.

Това споразумение се възприема като потенциален модел за други искания, свързани със заплащането в Германия тази година  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”