1
Базираният в Стара Загора производител на продукти от птиче месо „Градус“ АД ще осъществи първично публично предлагане на акции (IPO).
Събитието се очаква в средата на тази година, а стойността на предложението към инвеститорите ще бъде за над 100 млн. лв., се казва в прессъобщение от компанията.

Очаква се това да бъде най-голямото IPO в страната ни след кризата от предишното десетилетие и да даде възможност на инвеститорите да навлязат в един от най-слабо представените на борсата и в същото време най-растящи сектори – този на хранително-вкусовата промишленост.

Набраният капитал ще се използва за развитието на съществуващи и нови бизнес линии, свързани с производството на висококачествени хранителни продукти. Мениджър на емисията е „Първа финансова брокерска къща“.

Очаква се емисията да привлече голямо внимание заради добрите финансови резултати на дружеството, но и заради позициите на компанията на родния пазар. За 2017 г. производителят ще отчете над 34 млн. лв. нетна печалба и около 200 млн. лв приходи.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”