1
Сондажи в икономическата зона на Кипър са дали положителен резултат и е открито голямо находище на природен газ.
Това съобщи министърът на енергетиката на Република Кипър Йоргос Лакотрипис. Сондажът е извършван от италианско-френския консорциум ЕНИ/ТОТАЛ в района на изключителната икономическа зона на острова.

Според кипърския министър забележителното в случая е, че находището "Калипсо" в Блок 6 има връзка с прилежащото египетско находище "Зор", за което се твърди, че притежава огромни залежи.

Макар че все още е рано да се говори за някакво "малко находище", сравнимо с египетското "Зор", Йоргос Лакотрипис каза, че идентифицираните залежи са с "изключително качество" и е нужно време, за да бъдат установени точните количества.

Той разкри още, че италианско-френският консорциум ЕНИ/ТОТАЛ започва да търси газ и в находището "Супия" в Блок 3, който се намира от другата страна на кипърската икономическа зона. От централата на ЕНИ/ТОТАЛ в Милано също е било потвърдено, че са открити залежи в Блок 6, които са описани като продължение на тези в египетското находище "Зор".  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”