1
Гърция се готви за трайно завръщане на пазарите след края на третата спасителна програма, чийто срок изтича през август тази година, съобщиха ЕРТ и БТА.

Поводът за оценката е пуснатата вчера от Гърция нова емисия от седем годишни държавни облигации.

В. "Вима" пише, че Гърция е успяла да набере оферти за 6,5 млрд. евро, тоест за двойно по-голяма сума от тази, която първоначално се очакваше около пускането на нови седем годишни облигации

Според изданието новината е насърчително послание, което Гърция изпраща за доверието на инвеститорите към нейната икономика, пише изданието.

Блумбърг оценява този факт като забележителна стъпка за завръщане на Гърция на пазарите. В публикацията се твърди, че инвеститорите са депозирали оферти за около 6,5 млрд. евро, като по този начин са надхвърлили двойно целта, поставена от гръцкото финансово министерство, която предварително бе фиксирана на 3 млрд. евро.

Събраните капитали се очаква да бъдат използвани за създаване на резерв от свежи пари на стойност 19-20 млрд. евро до лятото, за да бъде осигурено трайното завръщане на Гърция на пазарите след излизането на страната от спасителните програми, отбелязва вестникът.  Сподели

ЛАЙФ Стив Джобс вярвал, че тя ще поеме Apple
Най-малката дъщеря на основателя на компанията Apple - Стив Джобс, Ив често демонстрира завидния си начин на живот в Инстаграм.
5 урока по стил от Синди Крауфорд Цветовете ни лекуват, ако познаваме тяхната сила