1
След седмица, наситена с разнопосочни движения на капиталовите пазари, енергийните компании се откроиха като големите губещи.
Това се случва на фона на спада на цените на петрола и някои разочароващи финансови резултати, пише Bloomberg.

Индексът MSCI World Energy Sector, който следи представянето на 83 енергийни компании, отбелязва най-слабото си седмично представяне от 2 години насам, отчитайки спад от 7,2% и отписвайки $193 млрд. от пазарната си капитализация.

Акциите на енергийния гигант Exxon Mobil Corp. поевтиняха след обявяването на по-слабите от очакваното резултатите за печалбата и добивите на компанията, публикувани на 8 февруари. Книжата на BP и Total SA също финишираха с понижение, макар че техните резултати надхвърлиха прогнозите на анализаторите.

На 8 февруари енергийната компания Total SA сигнализира за нарастване на оптимистичните нагласи по отношение на петролната индустрия, давайки заявка за увеличение на изплащания дивидент и за стъпка в посока обратно изкупуване на акции през следващите години.   Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как