1
Рeзките колебания на световните финансови пазари през последните няколко дни не са притеснителни на фона на силния икономически ръст.
Необходимо е обаче въвеждането на регулации за предотвратяване на бъдещи кризи, коментира управляващият директор на МВФ Кристин Лагард, съобщи телевизия "Блумбърг".

Според нея следващата финансова криза няма да дойде от банковия или застрахователния сектор, а от икономически дейности, които не са обект на регулации – пазара на криптовалути или сенчестото банкиране, например, пише Bloomberg. 

„Сравнително оптимистична съм за глобалната икономика заради общата картина, която имаме в момента. Но не можем да стоим със скръстени ръце и да чакаме икономиката да продължи да се разширява със същия темп“, предупреди тя по време на конференция за глобалния бизнес и социални трендове в Дубай.

Лагард потвърди прогнозите на МВФ, публикувани миналия месец, за ръста на глобалната икономика, който се очаква да достигне 3,9% през тази година и през 2019.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как