1
Милиардерът Джордж Сорос предизвика критиците си, обещавайки да увеличи със 113 000 евро дарението си за активистката група “Най-доброто за Великобритания“.
 Така той смята да подкрепи усилията за борба срещу Брекзит, пише френският в. "Фигаро".

Унгарското правителство подкрепя водената в националните медии враждебна кампания срещу Сорос, допълва БТА. Той е мразен от крайната десница в САЩ и Източна Европа, пише френското издание.

Фондация "Отворено общество" на Сорос е обещала да даде още толкова пари, колкото бъдат събрани чрез дарения от организацията "Най-доброто за Великобритания" след отправените срещу милиардера нападки, че я подкрепя.

Според "Ройтерс", милиардерът вече е дарил на групата 400 000 паунда, за да ускори работата й.

Британското издание "Телеграф" го обвини в таен заговор за спиране на Брекзит и в намеса във вътрешните работи на страната, пише в. "Гардиън".

Сорос, който преди години бяга от комунистическа Унгария, през 1992 г. печели 1 милиард долара, залагайки срещу лирата на фондовите пазари, и предизвиква срив на курса на британската валута. Според него напускането на ЕС ще бъде трагична грешка, която ще доведе до отслабването на влиянието на Великобритания. Групата "Най-доброто за Великобритания" се бори за оставане на страната в ЕС и вече е организирала кампания в подкрепа на проевропейски настроени политици, отбелязва в. "Гардиън".

"Бъдещето на Великобритания и ЕС не е решено", заяви в комюнике генералната директорка на "Най-доброто за Великобритания" Елоиз Тод, подчертавайки, че една демократична страна може да промени решението си.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как