1
Строгата бюджетна политика, която не включва разходи, водещи до увеличаване на дълга, е “запазена марка на социалдемократите“.
Това обяви соченият за следващ германски финансов министър, социалдемократът Олаф Шолц, в интервю за германската обществена телевизия ARD, цитирано от БНР.

Г-н Шолц беше предложен от неговата партия да поеме ръководството на Министерство на финансите в следващото коалиционно правителство на Германия, като неговите първи коментари са сякаш знак, че той ще продължи да следва стъпките на бившия финансов министър Волфганг Шойбле, който беше член на консервативната Християндемократическа партия на канцлера Ангела Меркел.

Запитан за европейската политика, Олаф Шолц каза:

Не е наша работа да даваме рецепти на другите страни - членки на ЕС. Той обаче допълни, че Европа ще продължава да бъде централна тема в германската политика и ние трябва да сме сигурни, че тя продължава да функционира. Това негово изказване може да бъде изтълкувано като сигнал, че Германия възнамерява да смекчи в известна степен позицията си за строга бюджетна дисциплина по отношение на останалите страни - членки на единния валутен съюз.

Очаква се Олаф Шолц да встъпи в длъжност, само ако членовете на неговата Социалдемократическа партия гласуват в подкрепа на постигнатото неотдавна коалиционно споразумение, което беше сключено с консервативния алианс на канцлера Меркел.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как