1
Китайските градове доминират в класацията на най-бързо растящите пазари на жилищни имоти през 2017 г.
Това показват данни на консултантската компания Savills, цитирани от онлайн изданието propertywire.com и Инвестор.

В осем китайски града цените на жилищата се увеличават с над 10%. Начело е Чунцин с 58,9%. В топ 10 на класацията влизат само два европейски града – Амстердам и Дъблин с ръстове от съответно 20,9% и 12,3%.

От САЩ в първите 10 попада само Сан Франциско. Във Ванкувър цените се повишават с 16%, в Ню Йорк – с 11,7%, в Шанхай – с 10,7%. В Париж е регистриран ръст от 8,3%, в Сидни – 5,8%, а в Лондон – 2,3%, сочат данните на компанията. В Мумбай и Варшава не се отчита промяна на цените на имотите.

В Рио де Жанейро има спад от 4,4%, в Стокхолм – 5,2%, в Шънджън и Йоханесбург – по 6,3%, а в Дубай – 7,9%. Хонконг остава най-скъпият град в света за основен имот – цената на квадратен метър там е над 43 хил. долара. Следва Токио с малко над 35 хил. долара, Лондон с 19 хил. долара и Ню Йорк с близо 18 400 долара.

Европейските градове като Амстердам, Мадрид, Париж и Дъблин, където ръстът на цените на основните жилища варира от 5,1% до 12,6% през 2017 г., ще запишат и по-нататъшен ръст на цените. Очаква се обаче те да достигнат дългосрочен връх през следващите пет години.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как