1
Две са версиите за обявеното поскъпване на газопровода "Турски поток" с около 1 милиард долара.
Според Михаил Крутихин, експерт от компанията RusEnergy, възможно е подизпълнителите, в случая швейцарската компания, която полага тръбите по дъното на Черно море, пише "Свободна преса".

Втората версия е недобре направени сметки от страна на "Газпром" при първото изчисляване на разходите. За едно обаче е сигурен експертът- руската компания строи на загуба газопровода.

"Загубите ще бъдат покривани много, много години. Но тук целта е ясна-да се намали и дори прекрати доставката на руски природен газ през Украйна", казват руски експерти. Точно заради тази политическа цел руската компания преглъща загубите.

Продължава да е неизвестна и съдбата на втората тръба на "Турски поток", която трябва да доставя природен газ за Централна и Източна Европа. Ясно е,че "Газпром" се надява да получи съгласието на Брюксел за преминаване на тази втора тръба през България.

Доказателство за това е по-бавния темп на полагането на тръбите по дъното на Черно море за тази тръба. Това ще продължи до достигането на български териториални води, ако не се получи разрешение, тръбата рязко ще завие към Турция. Това също оскъпява строителството, защото увеличава времето на аренда на корабите ,които работят по изграждането на морската част.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как