1
Фондът за дялови инвестиции Empower Capital, който управлява средства по програма JEREMIE и българската инвестиционната компания "Юнийда индъстрис" успяха да реализират инвестицията си в “Кремио" АД в края на 2017 г.

Cremio (Кремио притежава марката “My Day”) е водещ производител на продукти за разбиване и за готвене на растителна основа, и на млечни продукти за Южна и Източна Европа, с износ в над 20 държави. Компанията е безспорен лидер в производството и дистрибуцията, и единствен производител за страната на продукти за разбиване и за готвене на растителна основа. Купувач е мажоритарният собственик на компанията – Global Cream Investments.

Цената на сделката не беше оповестена. Инвестицията на Empower Capital и Uneeda Industries в Кремио през май 2015 година подпомага експанзията на компанията на съществуващите и на нови пазари.

Оборотът на Кремио АД се увеличава с 12% през 2016 и с още 25% през 2017 г., като в момента дружеството произвежда и изнася разнообразна гама от продукти във все по-големи обеми и над половината от продажбите се реализират в чужбина. Това е втори успешен изход за фонда Емпауър Кепитъл, след продажбата на дела му в Сити Клиник на Acibadem, световен лидер в областта на болничното лечение и здравеопазването, част от Групата IHH Healthcare Berhad, под чиито контрол функционират повече от 20 болници в три държави.

Сделката включи и придобиването на болница Токуда, като в резултат от това, беше създаден найголемият оператор в здравеопазването в България, с 4 болници, разполагащи със 750 легла и 4 медицински центъра. Empower Capital са инвестирали в още 3 компании в периода от края на 2014 до края на 2017 година.

Публикацията е осъществена с помощта на Оперативна Програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013г.", съфинансирана от Европейския Съюз посредством Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на EMPOWER Capital Fund Coöperatief U.A. и по никакъв начин не отразява позицията на Европейския съюз.  Сподели

ЛАЙФ Катрин засия в зелено за Деня на Свети Патрик
В събота светът отпразнува Деня на Свети Патрик. В Лондон принц Уилям и съпругата му Катрин се включиха в честванията за националния празник на Ирландия.
Тайните на най-влиятелните жени Как да мерим правилно кръвното си налягане