1
Повече от 40 на сто от младежите в Европейския съюз предпочитат да са самонаети, отколкото наети служители, въпреки това само около 4% от тях успяват.
Това е заявил министърът на икономиката Емил Караниколов по време на конференция, посветена на младежкото предприемачество в София. Форумът е част от програмата на Българското европредседателство.

Основно предизвикателство за Европа е създаването на усилия за развитие на предприемачеството, посочи българският министър по време на конференцията под надслов “Следвай идеите си, бъде предприемач“, организирана от Министерството на икономиката и генерална дирекция “Растеж“ към Европейската комисия, а приоритет на българското председателство е именно младежкото предприемачество.

Според заместник-министъра Лъчезар Борисов през последните пет години в България са създадени около 2 000 стартиращи компании, а благодарение на мерките, които държавата е предприела тази година се очаква това число да нарасне двойно.

В момента в България има около 10 активни инвестиционни фонда и се очаква до края на годината да бъдат създадени още 5.  Сподели

ЛАЙФ Максима посрещна Рания с яркожълта рокля в Хага
Нидерландската кралица Максима събра погледите в яркожълта рокля по време на гала вечеря в Хага, на която посрещна йорданската кралица Рания.
Селена събра негативни коментари с плажни снимки Кейт облече резедав пролетен ансамбъл