1
На 8 март, празник на майката и на всяка жена е обичай да се подаряват цветя. И това добре се знае от търговците.
 Повечето от тях разчитат на такива дни, за да направят печалбата си повече. Което силно противоречи на принципа на пазарната икономика-ако има търсене, снижи цените, за да направиш оборот.

Но в България нещата са различни.

"Както се казва - ден година храни. Цените на розите в момента са 5 лв. В обикновени дни те са по 2-3 лв. Но това зависи и от производителите, от които ги изкупуваме. Практиката ми показва обаче, че хората търсят по-евтини цветя", твърди пред телевизия "България он ер" продавач на цветя от столичния пазар "Димитър Петков".

Въпреки това броят на хората, които желаят да закупят цвете е достатъчен, за да гарантира печалбата на търговците. Поскъпват всички цветя, не само розите.

Предлаганият асортимент е достатъчен, за да задоволи всеки вкус и всяко желание. "напоследък все повече хора купуват цвете в саксия, за да му се радват не само за няколко дни", казва друг уличен търговец на цветя.

Сред най--търсените са теменужките-цена от 4 до 8 лева саксията. От утре цените ще се върнат към нормалните си равнища, а и клиентите ще намалеят. Така че днес ден година храни.  Сподели

ЛАЙФ Катрин засия в зелено за Деня на Свети Патрик
В събота светът отпразнува Деня на Свети Патрик. В Лондон принц Уилям и съпругата му Катрин се включиха в честванията за националния празник на Ирландия.
Тайните на най-влиятелните жени Как да мерим правилно кръвното си налягане