1
Британският премиер настоява Европейският съюз да „прояви въображение" спед като отхвърли плановете й за търговско споразумение.
Това пише британският Daily Express, цитиран от агенция Фокус.

Насоките, публикувани в сряда от ЕС отхвърлиха плана предложен от британския премиер Тереза Мей, предупреждавайки, че Великобритания ще понесе „негативни икономически последствия" от напускането на Съюза.

Донал Туск, председател на Европейския съвет, заявява „Избирателен подход към страна не-чпен е просто неприемлив. Нашето споразумение няма да направи търговията между Великобритания и Евросъюза по-гладка и безпроблемна. Ще бъде по-сложно и по-скъпо за всички. Това е същността на Brexit".

„Ние очакваме крайните намерения (на ЕС) да бъдат публикувани и се надяваме те да са малко по-гъвкави и да позволят на Съюза да мисли креативно и с въображение за нашето бъдещо икономическо партньорство", казва говорителят на министър-председателя.  Сподели

ЛАЙФ Максима посрещна Рания с яркожълта рокля в Хага
Нидерландската кралица Максима събра погледите в яркожълта рокля по време на гала вечеря в Хага, на която посрещна йорданската кралица Рания.
Селена събра негативни коментари с плажни снимки Кейт облече резедав пролетен ансамбъл