1
Имаме надежда, че Вашингтон ще направи изключение за някои държави, когато налага мита върху вноса на метали, в частност за Великобритания.
Но ако това стане, изключението ще важи за целия Европейски съюз автоматично. Това каза в Брюксел Юрки Катайнен, заместник-председател на Европейската комисия, цитиран от ТАСС.
 
Той се обоснова с това, че в ЕС няма митнически граници и всички държави са част от общия европейски пазар, а Великобритания до 29 март 2019 година остава част от съюза.
 
"Поддържаме постоянни контакти с Вашингтон и се стараем да убедим САЩ, че такава мярка ще нанесе сериозна вреда на икономиките ни и че това е лоша идея", допълни еврокомисарят.

От Брюксел вече заявиха ,че при въвеждане на митата срещу ЕС те ще заведат иск в Световната търговска организация и ще предприемат екстрени мерки за намаляване на евентуални загуби на европейски компании. Също така се обмисля и въвеждането на мита за американски стоки, внасяни в  ЕС.
 
Доналд Тръмп вече обяви, че ще подпише въвеждане на 25% мито за вноса на стомана и 10% мито за вноса на алуминий в САЩ  
 Сподели

ЛАЙФ Максима посрещна Рания с яркожълта рокля в Хага
Нидерландската кралица Максима събра погледите в яркожълта рокля по време на гала вечеря в Хага, на която посрещна йорданската кралица Рания.
Селена събра негативни коментари с плажни снимки Кейт облече резедав пролетен ансамбъл