1
БНБ издаде предварителни одобрения по заявленията на БАКБ и на Инвестбанк за пряко придобиване на акциите на Търговска банка „Виктория“.

Решението е взето от Управителния съвет на централната банка, съобщи пресцентърът ѝ. Мажоритарни собственици на кандидатите са Петя Славова и Цветелина Бориславова.

Заявленията са били подадени във връзка с участието на двете банки в провежданата от синдиците на „Корпоративна търговска банка“ процедура по продажбата на акциите на ТБ „Виктория“ и на вземанията на КТБ от дъщерната ѝ финансова институция.

Централните банкери са одобрили заявените и от двете банки намерения да влеят ТБ „Виктория“ в своите структури в шестмесечен срок.

В края на януари Радослав Миленков, председател на управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ), съобщи, че процедурата по продажба на ТБ "Виктория" е на финалната фаза, след като синдиците на КТБ преговаряха с двете банки, подали обвързващи оферти.  Сподели

ЛАЙФ Максима посрещна Рания с яркожълта рокля в Хага
Нидерландската кралица Максима събра погледите в яркожълта рокля по време на гала вечеря в Хага, на която посрещна йорданската кралица Рания.
Селена събра негативни коментари с плажни снимки Кейт облече резедав пролетен ансамбъл