В мач от четвъртия кръг Зверев отстрани водача в основната схема и номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания), съобщи БТА.

Зверев спечели със 7:5, 5:7, 6:2, 6:4 за 3 часа и 36 минути и се класира за пръв път в кариерата си за четвъртфинал на турнир от Големия шлем.

29-годишният Зверев показа изключително добра игра с чести излизания на мрежата и бе категорично по-добрият тенисист на корта, въпреки че изостава с 49 места от Мъри в ранглистата на АТП.

В първия сет Зверев се оказа в ролята на догонващ два пъти, след като изоставаше с 1:3 и с 3:5 гейма, но показа страхотна концентрация и спечели сета със 7:5. Във втория сет двамата отново си размениха по два пробива и сетът вървеше към тайбрек, но в 12-ия гейм при сервис на Зверев Мъри реализира пробив на нула.

Третият сет премина изцяло под контрола на родения в СССР Зверев. Германецът направи два пробива в петия и в седмия гейм, с които лесно спечели с 6:2. В последната четвърта част Зверев реализира нов пробив, този път още в първия гейм. След това двамата продължиха бързо да печелят геймовете на свой сервис, докато не се стигна до деветия гейм, в който Мъри спечели подаването си след цели 10 разигравания.

Въпреки това Зверев имаше гейм, в който да сервира за мача, и го използва по най-добрия начин. Мъри започна добре, поведе с 15:0 и 30:15, но след това брилянтната игра на Зверев при мрежата му позволи да вземе следващите 3 точки, с което да затвори и мача.