Срещата е организирана от Димитър Бербатов на 14 юни на Националния стадион "Васил Левски".

Едвин ван дер Сар се присъедини към бившите си съотборници в "Юнайтед" Райън Гигс, Гари Невил, Пол Скоулс и Неманя Видич, които също ще участват в шоуто.

"Той винаги имаше какво да каже на отбора. И може да се каже, че всеки се допитваше до неговото мнение. Вдъхваше на всички ни спокойствие и увереност! Обикновено седяхме един до друг в рейса при безкрайните ни пътувания и всеки път ми беше приятно да бъда в неговата компания. Той е сред най-добрите вратари в света. Той е рекордьорът по най-много мачове за националния отбор на Холандия. Той е и най-възрастният играч, печелил шампионската титла на Англия - на 40 г. и 205 дни. Той е сред малцината играчи, печелили Шампионската лига с два различни отбора - "Аякс" и "Манчестър Юнайтед".

С холандския гранд печели и Купата на УЕФА, и Суперкупата на УЕФА. Печели два пъти и турнира Интертото - с "Ювентус" и с "Фулъм". Той е вторият най-титулуван вратар в историята на футбола с общо 25 спечелени купи. 4 пъти е шампион на Холандия и 4 пъти шампион на Англия.

През сезон 2008/2009 не пуска попадение в 14 поредни мача и в общо 1311 минути за "Манчестър Юнайтед". 3 пъти е избиран в идеалния отбор на английската Висша лига. Първият вратар, записал 50 "сухи мрежи" в Шампионската лига. Играч на мача при спечеления от "Манчестър Юнайтед" трофей в Шампионската лига през 2008 г.

Едвин ван дер Сар. Очакваме го в София!", написа Димитър Бербатов на профила си във Фейсбук.