Бранителят на каталунците нападна словесно ръководството на "белия балет", което според него "манипулира" обществото.

Пике обясни, че няма нищо против футболистите и феновете на "Реал", но не одобрява начина, по който се действа извън терена.

"Никога не бих работил за "Реал Мадрид" под каквато и да е форма. Казвал съм го много пъти, ще го кажа пак - не харесвам хората, които управляват този клуб. Уважавам футболистите на отбора и някои от тях дори са ми приятели, но това, което не ми допада в този клуб са хората, които седят в директорските кресла. Те са тези, които манипулират обществото. Това е единственото нещо, което не харесвам в Реал Мадрид", каза централният защитник, цитиран от БТА.

Запитан дали може да назове конкретно име, Пике добави:

"Примерно човекът, който подведе под отговорност Меси и Неймар. Към Роналдо отношението е различно. Случайно тя седеше до Флорентино Перес. Това е нашата страна и тя винаги е била такава. Тези неща се предават на поколенията и това не ми допада".

Пике беше помолен да потвърди дали говори за Марта Силва. Тя е бивш прокурор, който повдигна обвинение срещу Меси за данъчна измама, но напусна работа по време на разследването срещу финансовите дела на Роналдо. Снимката до Флорентирно Перес пък беше направена в директорската ложа на "Реал Мадрид" през януари.

"Това е само част от проблема. Нямам намерение да изброявам целия списък с имена", завърши Пике.

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион