Шампионите решиха изхода от срещата още през първото полувреме и са почти сигурни участници на финала, но преди това ще трябва да изиграят още една среща с "Литекс", насрочена за 27-и април в Ловеч, предаде БТА.

"Лудогорец" поведе още във втората минута на срещата, когато Жуниор Кишада изведе Върджил Мисиджан сам срещу вратаря и крилото на домакините се разписа за 1:0. Той пропусна да покачи на 2:0 само две минути по-късно, когато Лукас Саша му подаде на празна врата, но топката подскочи пред крака на Мисиджан и той не я уцели.

Густаво Кампаняро покачи на 2:0 в 26-та минута, когато негов далечен удар се отклони от тялото на Петко Ганев и излъга вратаря на гостите Диян Вълков, който секунди по-късно спаси удар на Джоди Лукоки при положение един на един. Александър Василев покачи на 3:0 в 29-та минута, когато спечели топка в центъра, дриблира към наказателното поле и я вкара във вратата на Вълков със силен шут от дъгата.

От същото разстояние пет минути по-късно се разписа и Кишада. Въпреки че водеше с четири гола, "Лудогорец" потърси още попадения през втората част и мачът се играеше на една врата - тази на "Литекс".

Жоао Пауло обаче пропусна едно от малкото реални положения в 56-та минута и мачът завърши при резултат 4:0.