В отбора на фондацията на Бербатов срещу тима на фондацията на Луиш Фиго са поканени Едвин ван дер Сар, Гари Невил, Пол Скоулс, Райън Гигс и Христо Стоичков, а останалите звезди ще бъдат обявени в дните преди самия мач.

"Не мога да обявя ново име, защото имаме план, към който се движим. Пазим някои от най-добрите неща за последно. И двамата тепърва ще обявим нови имена за празника. Искаме да направим нещо за децата. Надявам се всички да оцените това. Помагаме на талантливите деца, не само в спорта. Това, което правим, наистина си заслужава. Ще се постараем всички да бъдат доволни", заяви Бербатов на пресконференцията в "Гранд Хотел София".

Бившият играч на "Манчестър Юнайтед" иска да продължи да работи в полза на талантливите деца и не мисли за ръководен пост в българлския футбол.

"Добре се занимавам с напълно различни неща. Неща от социалната отговорност. Това, което се случва в момента, е да покажа, че нещо трябва да се прави. Надявам се това хората да го оценят. Не е нужно да повтаряме фразата 'Дела трябват, а не думи'. Не е важно кои играчи точно ще дойдат, важно е да се съберем хора на стадиона, за да подпомогнем тези деца да успеят. Никога не съм харесвал фалшиви родолюбци. Ще направим празник и ще съберем средства за децата", коментира бившият капитан на националния отбор.

Бербатов опроверга слуховете, че срещата на 14 юни ще бъде негов бенефис.

"Мачът няма да бъде бенефис, въпреки че много хора си мислят точно това. Искам да продължа, надявам се да играя още една година. За момента на първо място е този проект да се случи", категоричен е Димитър Бербатов.

Все още не е ясно кои ще бъдат треньорите на двата отбора.

Фиго обяви куп нови имена, ще кани и Роналдо