В среща от втория кръг британецът се наложи със 7:5, 7:5 над представителя на Люксембург Жил Мюлер. За Мъри това бе първи мач след контузията в лакътя, която получи по време на турнира в Индиън Уелс през миналия месец.

Травмата не позволи на световния номер 1 да участва на Мастърса в Маями, както и срещата с Франция от четвъртфиналите за купа "Дейвис". Мъри започна лошо и двата сета, като допусна пробиви още в първия гейм на всеки от тях, но постепенно подобряваше играта си и в края на двете части на свой ред осъществи пробиви, с които да ги спечели. Британецът обаче имаше доста сериозни проблеми в първия сет, когато му се наложи да спаси два сетбола.

В следващия кръг Мъри ще срещне испанеца Алберт Рамос, номер 15 в основната схема. Рамос се наложи с 6:2, 6:2 над аржентинеца Карлос Берлок за 80 минути.

Място на осминафиналите намери и поставеният под номер 5 в схемата Марин Чилич. Хърватинът се наложи с лекота с 6:3, 6:0 над французина Жереми Шарди и в следващия кръг ще се изправи срещу чеха Томаш Бердих.