Английският тим победи с 2:1 с попадения на Хенрик Мхитарян в 10-ата и Маркъс Рашфорд в 107-ата минута, а попадението за гостите бе дело на Софиан Хани в 32-ата минута, съобщи Гонг.

Лошата новина за "червените дяволи" са контузиите на двама ключови играчи на тима - Златан Ирахимович и Маркос Рохо. Особено тревожна изглеждаше ситуацията с шведския нападател, който нарани коляното си в края на редовното време и бе заменен. Рохо пък напусна принудително още в 23-ата минута на двубоя.

"Манчестър Юнайтед" бе по-настоятелният тим в продълженията. В 98-ата минута Маруан Фелайни стреля с глава, но прати топката встрани от вратата. Три минути по-късно домакините вкараха топката в мрежата на "Андерлехт", но голът не бе зачетен заради нарушение на Фелайни.

В края на първото продължение пак Маркъс Рашфорд се озова в добра позиция, но ударът му бе блокиран от защитник. Вторият гол за "червените дяволи" все пак падна в началото на второто продължение.

Маркъс Рашфорд успя да се разпише след пас от Маруан Фелайни с хубаво изпълнение направи резултата 2:1. След гола на "Юнайтед" гостите опитаха да върнат попадението и евентуално с гол на чужд терен да продължат напред в турнира. В 116-ата минута Франк Ачемпонг можеше да стори именно това, но Серхио Ромеро спаси вратата си.

Три минути по-късно Антони Марсиал вкара топката във вратата на "Андерлехт" след хубава комбинация с Хенрик Мхитарян, но голът не бе зачетен заради засада и в крайна сметка резултатът остана 2:1.

В друг мач "Лион" успя да стигне до полуфиналите в турнира след драматичен реванш от 1/4-финалите срещу "Бешикташ".

Турският тим спечели двубоя с 2:1 в редовното време след попадения на Талиска, за "Лион" точен беше Лаказет, но това прати двубоя в продължения.

В тях голове не паднаха и се стигна до изпълнение на дузпи, където по-точни бяха френските футболисти и след 7:6 при изпълненията от бялата точка се стигна до крайното 10:9 в тяхна полза.

Останалите резултати от 1/4-финалите:

"Генк" 1:1 "Селта Виго"

"Шалке" 3:2 "Аякс".