Над всички отново бе Лионел Меси, който отбеляза два гола във вратата на вечния враг, с което достигна кота 500 в своята кариера, информира novsport.

Домакините започнаха по-силно срещата, като още в 6-та минута Кристиано Роналдо стреля опасно, но Тер Щеген спаси. В 11-та минута Луис Суарес отвърна на натиска на "Реал" с хубав шут, който мина покрай вратата. Малко след това пък Роналдо бе съборен в наказателното поле и поиска дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 21-та минута Марсело игра доста грубо срещу Лионел Меси и удари с ръка аржентинеца, след което устата на звездата на "Барса" беше разкървавена и той трябваше да захапе парче памук. В 28-та минута "Реал" откри чрез Каземиро. При центриране от пряк-свободен удар Рамос се оказа пред вратата на "Барса" и стреля в гредата, но топката се отби и се оказа на пътя на Каземиро, който направи най-лесното, вкарвайки я в мрежата.

В 33-та Меси успя да върне "Барса" в играта, след като излъга Карвахал фронтално срещу врататата и отбеляза за 1:1. Три минути по-късно Модрич стреля опасно, но Тер Щеген успя да избие. Веднага след това Бейл се строполи на терена, очевидно изпитващ болка и беше заменен принудително от Марко Асенсио.

В самият край на полувремето Каземиро наруши правилата срещу Лионел Меси, но съдията реши да не дава жълт картон, който щеше да бъде втори за голмайстора на белите. Това породи бурно недоволство от футболистите на блаугранас.

Второто полувреме започна оптимистично за "Реал", които развиха страхотна контраатака, но в самият й край центриране по земя на Асенсио към Роналдо на далечната греда бе пресечено от Жерар Пике с шпагат. Секунди по-късно Марсело пусна къс пас към Кроос, който от границата на наказателното поле прати силен удар, но той бе избит с една ръка от Тер Щеген.

В 59-та Жерар Пике скочи над всички в наказателното поле на "Реал" и насочи топката страхотно към далечния ъгъл, но Кейлор Навас показа страхотен рефлекс и изби. Седем минути по-късно Асенсио намери Роналдо в наказателното поле и португалецът опита ефектно изпълнение със странична ножица, но ударът му излетя встрани.

Веднага след това двата отбора направиха шокиращи проспуски. Първо Роналдо бе намерен на три метра пред вратата, но изгуби равновесие и изпрати топката високо, а малко по-късно Суарес получи топката на далечната греда и стреля силно, но Навас спаси от упор. В 72-та Асенсио имаше отличен шанс да отбележи втори гол за "Реал", но след като напредна отдясно и стреля по диагонал Тер Щеген улови.

Само минута по-късно Ракитич смълча "Бернабеу". Хърватинът получи топката след неуспешна игра на Меси в наказателното поле, обработи я бързо и с перфектен фалцов удар оплете мрежата в далечния ъгъл.

В 77-та минута нервите на капитана на "Реал" не издържаха и той влезе с двата крака и бутоните напред срещу Лионел Меси, който напредваше със сериозна скорост към половината на белите. В този момент главният съдия нямаше какво друго да направи освен да покаже директен червен картон.

Оставането с човек по-малко не смути домакините и пет минути преди края на редовното време, влезлият като резерва Хамес Родригес отбеляза за 2:2, след като бе намерен непокрит на близката греда от Марсело при центриране отляво.

Развръзката обаче още не беше дошла, след като "Барселона" успя да направи страхотна контраатака в последната минута от даденото триминутно продължение, в която Суарес напредна отляво и върна към Меси, който с магическия си ляв крак заби топката в близкия ъгъл, с което открадна трите точки за блаугранас.

Вижте класирането и програмата в Примера