Следващият съперник на "Рокетс" ще бъде излъчен от победителя в серията между "Сан Антонио" и "Мемфис", като "Спърс" имат предимство от 3:2 след пет мача, информира БТА.

Лу Уилямс отбеляза десет точки за домакините в началото на последната четвъртина, а Джеймс Хардън завърши с 34 пункта в полза на "Рокетс". Именно тази серия беше направена при отсъствието на Ръсъл Уестбруук, който се завърна на терена 9:09 минути преди финалната сирена и не успя да помогне на своя отбор.

Уестбруук завърши мача с 47 точки, 11 спечелени борби и девет асистенции, но вкара само две от 11 стрелби в последната четвъртина, включително нито един от петте си опита за тройка.

Кауи Ленърд отбеляза 28 точки, а Пати Милс и Тони Паркър добавиха съответно 20 и 16 за победата на "Сан Антонио" със 116:103 срещу "Мемфис". Милс, резервен пойнтгард, отбеляза четири от общо петте си тройки в последната четвъртина.

Гордън Хауърд отбеляза 27 точки и спечели осем борби за победата на "Юта" с 96:92 срещу "Лос Анджелис Клипърс", благодарение на което "Джаз" поведоха с един успех след петия мач в серията. Родни Хууд добави 16 точки за гостите, а Джо Джонсън наниза девет от общо 14-те си точки в последната четвъртина. Руди Гобърт пък записа "дабъл-дабъл" при 11 точки и също толкова борби в полза на "Джаз", които могат да спечелят серията в Солт Лейк Сити в петък.

Крис Пол отбеляза 28 точки за "Клипърс", които бяха отново без трайно контузения Блейк Грифин. Той няма да играе повече през сезона, дори и тимът от Лос Анджелис да преодолее "Юта" и да се изправи срещу шампиона на запад от последните две години "Голдън Стейт".