Така канарчетата взеха реванш за загубата през 2014-а година в Бургас и взеха националната Купа за първи път от 1981-а година.

Още от самото начало на мача "Ботев" (Пловдив) показа, че е влязъл по-добре в самата среща. В 17-ата минута беше и първата възможност за пловдивчани, пропусната от Антонио Вутов. Защитата на шампионите не реагира при фаул в централната зона на терена, а Балтанов веднага подаде към Вутов. Бившият играч на "Левски" бе абсолютно сам отляво и стреля по диагонала, но изстрелът бе встрани от целта.

След това "Лудогорец" упражни натиск, но в 36-ата минута "Ботев" беше близо до гол, след като топката се отби в гредата. Лош пас на Дяков назад към Паломино бе прихванат от Неделев, който изчака пред пеналта и пусна идеален пас за Балтанов. Капитанът укроти на около 8-9 метра пред вратата и стреля по диагонала с десния крак, като улучи основата на страничната греда.

Минута преди края на първото полувреме логичното се случи и "Ботев" поведе в резултата, като канарчетата се възползваха от ново подценяване на защитата на шампионите. При опит да бъде изнесена топката, тя беше отнета от Неделев, който преодоля Паломино. След това комбинацията премина през Вутов, който върна назад за Балтанов. Той пък продължи още по-наляво за Косоко. Нападателят овладя и стреля с външен фалц право в долния ляв ъгъл на вратата. Полудели от радост, феновете на "Ботев Пловдив" нахлуха на пистата и стигнаха със знамената си до терена.

Пловдивчани нанесоха своя удар 7 минути след началото на второто полувреме, когато направиха атака с шест подавания с едно докосване. Последното центриране беше на Косоко, който технично сложи топката около точката за дузпа, а Вутов с шпагат я вкара в мрежата - 0:2.

Само три минути по-рано Чворович запази равенството с невероятно спасяване пир удар на Марселиньо. Плеймейкърът на разградчани Марселиньо се контузи и трябваше да напусне, а старши треньорът Георги Дерменджиев прати Козмин Моци в атака.

При едно центриране в 80-ата минута Моци с глава свали топката към Кешерю, който от въздуха наказа вратаря Чворович - 1:2. В 85-ата и 88-ата минута вратарят Чворович направи две чудесни спасявания, за да остави преднината на "Ботев". Натанаел центрира от ляво, Панов опита да изчисти с глава, но топката опита у Кешерю. Той, малко изненадан, опита да нанесе удар с глава, но Чворович спаси.

Само след три минути сърбинът пак трябваше да показва класа, след като Кишада с много умел пас по тревата намери Кешерю, чийто удар обаче беше спасен. В 91-ата минута "Ботев" остана с 10 души заради червения картон на Фернандо Виана, а 2 минути по-късно Кешерю изпусна чудесна ситуация за 2:2.