Това е общо 11-и в историята на парижани, като по този показател изпревари "Олимпик Марсилия".

На трибуните по повод 100-ото издание на финала за Купата се появи новоизбраният президент на Франция Еманюел Макрон, който изгледа двубоя в компанията на съпругата си.

Самият Макрон е фен на "Олимпик Марсилия" и беше освиркан по този повод от феновете на ПСЖ.

Уругвайският нападател на ПСЖ Единсон Кавани не успя да отбележи своя гол номер 50 за сезона във всички турнири. Веднъж гредата спря насочена отблизо от Кавани топка към вратата през първото полувреме.

На "Стад дьо Франс" бразилеца Максуел стана най-титулованият играч в историята на футбола. Спечелената Купа на Франция е 37-и трофей в кариерата на 35-годишният бразилски защитник. 15 трофея бразилецът е спечелил с ПСЖ, 10 с "Барселона", 6 с "Аякс", 5 с "Интер" и 1 с "Крузейро". Досега той делеше върха с египетските близнаци Ибрахим и Хосем Хасан.

"Пари Сен Жермен" надигра тотално своя противник през цялата среща, но направи куп пропуски. Анхел Ди Мария, Юлиан Дракслер и Едисон Кавани бяха отчаяни от Летелиер. В първата минута от допълнителното време на срещата Сисоко си отбеляза нелеп автогол. Защитникът прати с глава топката в собствената си мрежа след центриране от корнер на Анхел Ди Мария.